Agenda: Zomeractiviteiten met de speelambassadeurs

Veel kinderen uit de Stad Groningen gaan tijdens de zomervakantie niet op vakantie. Daarbij zijn veel accommodaties beperkt open of soms zelfs gesloten. Dit is jammer, want juist de vakantieperiode is voor kinderen een ideale periode van mooie herinneringen en nieuwe verhalen! De Speeltuincentrale, Jantje Beton/NUSO en vier verschillende Buurt en Speeltuinverenigingen organiseren hiervoor een zomerprogramma waarbij we de thuisblijvende kinderen in de betreffende wijken een inspirerende vakantie bezorgen.

Van week 31 tot en met week 34 worden er in vier verschillende speeltuinen meerdere zomerse activiteiten uitgevoerd. In elke speeltuin wordt een grote hoeveelheid zand geplaatst, waarbij de kinderen kunnen spelen met het zand, water, beachvolleyballen en zandsculpturen maken met een zandkunstenaar.

Selwerd aan Zee 2018

Vorig jaar is deze formule voor het eerst uitgevoerd bij B.S.V. Selwerd. De Speeltuin aan de Elzenlaan haalde hartje zomer 2018 zand en water binnen de hekken en maakte van de Speeltuin ‘Selwerd aan zee’. De speeltuin veranderde in een zomers strandtafereel met speelzand, water, zandsculpturen, beachvolleybal, een ijscokar en nog heel veel meer!  Het enthousiasme bij kinderen, ouders en wijkbewoners was groot. Dat is een rede voor herhaling! Het project vindt daarbij navolging in aankomende zomer: samen met wijkbewoners, het wijknetwerk én een grote groep jongeren worden bij vier Buurt – en Speeltuinverenigingen gedurende vier weken allerlei kind – & jeugdactiviteiten aangeboden.

De deelnemende BSV’s zijn als volgt:

Vinkhuizen aan Zee – Week 31 en 32

De Hoogte aan Zee – Week 31 en 32

Oosterparkwijk aan Zee – Week 31 en 32

Selwerd aan Zee – Week 33 en 34

Selwerd aan Zee 2018

In samenwerking met NUSO/Jantje Beton zijn er ongeveer 20 jongeren geworven om mee te helpen bij het organiseren van dit zomerprogramma. Zij hebben een training gehad waarin ze verschillende methodes kunnen toepassen om de kinderen het beste hun creativiteit te laten gebruiken en daarbij uitgedaagd te worden in het spelen. Door de getrainde begeleiding wordt er een variërend en uitdagend dagprogramma aangeboden. Iedereen is gedurende deze weken welkom, aanmelding is daarbij niet nodig en de deelname is gratis.

Kijk voor het programma op www.speeltuinengroningen.nl/zomervakantie

[gepubliceerd op 20 juni 2019]

To Top