Speelfestival 2021

De Speeltuincentrale Groningen organiseert zomeractiviteiten voor kinderen – het Speelfestival. Kinderen hebben hun leeftijdgenootjes natuurlijk veel moeten missen. Daarnaast kan een grote groep kinderen niet op een dure vakantie. De Speeltuincentrale organiseert de activiteiten in 11 speeltuinen voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

De deelnemende speeltuinen in 2021 waren Oosterpark, De Hoogte, De Indische Buurt, Selwerd, Paddepoel, Vinkhuizen-Zuid, Kreukelhof, VHJ, Semmelstee, MFC De Wijert en Helpman-Oost. De tijden en dagen per wijk verschillen. Op onze website zijn altijd de tijden per speeltuin en de invulling van het programma te vinden.

Op het Speelfestival van 2021 worden speeltuinen omgetoverd tot mini-camping. Op deze camping worden leuke, zomerse activiteiten georganiseerd. In sommige speeltuinen was het zelfs mogelijk een nachtje te blijven slapen. Per wijk wordt er, samen met de wijk, gekeken wat de wensen en behoeften zijn en daar zijn de activiteiten op gebaseerd. Vanwege het coronavirus zijn de activiteiten wellicht in een iets aangepaste vorm aangeboden.

We hopen dat de kinderen na een jaar van veel thuiszitten, tijdens de Speelfestivals lekker buiten kunnen spelen met hun leeftijds- en buurtgenootjes. Aanmelden voor de Speelfestivals is niet nodig.

We hebben veel geleerd van het Speelfestival van 2021. Een evaluatie vind je hier: https://speeltuinengroningen.nl/speelfestivals-meer-dan-alleen-spelen-evaluatie/


Vind hieronder de programmering van de Speelweek 2021 in jouw wijk:

Kreukelhof
Oosterpark

Paddepoel

Selwerd

VHJ

Vinkhuizen-Zuid 

Corpus Den Hoorn

De Hoogte 

De Wijert

DIB

Helpman-Oost

 

To Top