Word jij onze nieuwe Speelambassadeur?

Ben jij tussen de 14 en 26 jaar? Hou je van buiten zijn, kinderen en gezelligheid? Ben je na een lange tijd thuiszitten achter je laptop toe aan lekker actief buiten zijn? Lees dan vooral verder!

Veel kinderen uit de Stad Groningen missen tijdens de schoolvakanties door het jaar heen de mogelijkheid tot spelen in een schone en veilige woonomgeving dicht bij huis. Daarom hebben we tijdens de afgelopen zomervakanties samen met vele organisaties in acht wijken succesvolle kinderactiviteiten georganiseerd voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. De activiteiten zijn in samenwerking met de wijk bedacht en worden aangeboden en begeleid door enthousiaste jongeren. De zogeheten speelambassadeurs. Met een groepje van ongeveer 5 speelambassadeurs per speeltuin zijn verschillende activiteiten bij buurt- en speeltuinverenigingen in de stad Groningen bedacht en uitgevoerd. Op deze manier hebben kinderen die normaalgesproken niet op vakantie kunnen een onvergetelijke tijd!


Wat ga jij doen als speelambassadeur?

Om ervoor te zorgen dat alle activiteiten tot in de puntjes verzorgd zijn, hebben we jou nodig! Als speelambassadeur ga je helpen bij het voorbereiden én uitvoeren van verschillende kinderactiviteiten bij een van de geselecteerde speeltuinen. Er wordt van alles georganiseerd. Denk hierbij aan waterbanen, avontuurlijke parcours, toneelstukjes opvoeren of een voetbaltoernooi. Er is veel ruimte voor creativiteit bij de voorbereiding, maar ook tijdens de uitvoering. Je kunt zelf aangeven welke activiteiten jij het leukst vindt om te organiseren. Je gaat het vooropgestelde programma uitvoeren, maar er is ook ruimte voor spontane ideeën tijdens de speelmiddagen. Je doet dit in een groep, dus je kunt je ook met je vrienden of vriendinnen aanmelden!
Als je klaar bent met het uitvoeren van het dagprogramma in de zomervakantie, is er voor iedereen van 18 jaar en ouder de mogelijkheid te blijven slapen op de camping in de stad Groningen met de andere speelambassadeurs. Ook is er op vrijdag een weekafsluiting met lekkere hapjes en drankjes. De afsluiting is voor iedereen, dus ook als je nog geen 18 bent. Eén en al gezelligheid dus.

De opdracht valt onder de Maatschappelijke Diensttijd waar jongeren minimaal 80 uur vrijwilligerswerk doen. In deze uren vallen de uitvoeringsuren van 10 activiteitenmiddagen (vaak twee aaneengesloten weken op werkdagen), één cursus- en één evaluatiedag.

Je kunt de functie van speelambassadeur ook combineren met het MDT-traject. Dit is een supertoffe uitdaging op zowel fysiek als mentaal vlak, waarbij je je ook gaat richten op samenwerking en persoonlijke groei. Je zult gaan werken aan militaire basisvaardigheden zoals discipline, overleg, structuur, samenwerken, kaartlezen, camouflage, oplossingsgericht denken, proactief zijn, enzovoort. Kortom, je komt hier helemaal uit je comfortzone! Lijkt dit je wat? Voor meer informatie kun je hier klikken.


Functie-eisen werkzaamheden voor de jongeren:

 • Aanwezigheid bij ééndaagse training (eind juni)
 • Affiniteit met kinderactiviteiten uitvoeren
 • Leeftijd 14-25 jaar
 • Organiseren en begeleiden van kinderactiviteiten
 • In teamverband creatief meedenken over speelse activiteiten
 • Communicatie (kinderen en ouders enthousiasmeren)
 • Sponsoring (bedrijven en organisaties benaderen voor samenwerking)
 • Logistiek (spelmaterialen bestellen, decor maken etc.)
 • Organisatie (meedenken over toekomst van het project, evaluatie betrokken partijen etc.)
 • Aanvragen Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
 • Mogelijkheid om mee te helpen in de voorbereiding van het project


Wat krijg je er allemaal voor terug?

Speelambassadeur zijn is een ontzettende leuke en leerzame ervaring. Je kunt samen met je mede-speelambassadeurs een hele gezellige omgeving creëren voor zowel jullie zelf als de kinderen die meedoen aan de activiteiten. Je wordt begeleid, maar hebt tegelijkertijd ook zelf veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Iedere vrijdagavond wordt de week afgesloten door middel van een hapje en een drankje. Als je 18+ bent kun je ook terecht op de camping, waar je samen met de andere speelambassadeurs bijvoorbeeld samen kunt eten of een spelletje kunt doen.

Naast al deze gezelligheid krijg je ook een vrijwilligersvergoeding en kun je eventueel studiepunten krijgen voor een vrije keuze (mbo of hbo). Je kunt de uren die je maakt ook inzetten voor je maatschappelijke stage.


Aanmelden

 • Wil je je aanmelden? Vul hier het formulier in
 • Nog vragen? Bekijk hier de meest gestelde vragen.
  Als je vraag er niet bij staat dan kun je een mailtje sturen naar speelambassadeurs@speeltuinengroningen.nl
 • Wil je meer informatie over hoe een dag als speelambassadeur eruit ziet? Klik dan hier


Media

De speelambassadeurs waren ook zichtbaar in de media! Bekijk onderstaande artikelen én het filmpje voor meer informatie over de speelambassadeurs.

To Top