Speelfestival in de meivakantie!

De Speelfestivals in de meivakantie waren een groot succes. Verspreidt over de twee vakantieweken werden zestien Speelfestivals georganiseerd. De kinderen hebben zichtbaar genoten en daar doen we het voor. Er zijn veel mooie herinneringen gemaakt en we hopen dat de kinderen een geweldige vakantie heeft gehad, waar ze over kunnen vertellen in het kringgesprek op school.

De meivakantie Speelfestivals vonden plaats in tien Groningse speeltuinen: Corpus den Hoorn, de Wijert, Helpman-Oost, de Hoogte, de Indische Buurt, Kreukelhof, Oosterpark, Selwerd, Paddepoel en Vinkhuizen.

Er zijn veel verschillende soorten workshops georganiseerd tijdens de Speelfestivals. Wij streven ernaar leuke, educatieve, sportieve en gezonde activiteiten aan te bieden. Er is kunst gemaakt in een workshop graffiti en workshop 3D pennen, geswingd in een djembé workshop en in een hiphop-les én overwonnen de kids angsten tijdens de skate workshop. Ook werd er veel nieuws geleerd bij de taekwondo en capoeira lessen. Er is natuurlijk ook volop ouderwets gespeeld in de speeltuin.

Er was voor de kinderen ook een mogelijkheid om te kamperen in de speeltuin in de Hoogte en de Indische Buurt. Deze speeltuinen kregen door tenten, een kampvuur en voorlezen een echte camping sfeer. De echte overnachting vond plaats in het gebouw van de speeltuin.

Rennen, springen, vliegen, draven: B-Slim heeft ons Speelfestivals aangevuld met interactieve cones, en via een wedstrijd van Yalp wonnen wij een interactieve muur die we één dag mochten gebruiken.
De sportieve activiteiten zorgden voor veel beweging, die vanzelf weer leiden tot grote trek. Om de zeurende maag te stillen hebben wij verschillende soorten fruit aangeboden. De kinderen konden ook op veel plekken wraps met gezonde inhoud maken. Leerzaam én voedzaam.

De welbekende Spelcontainers hebben ook hun deuren geopend op een paar Speelfestivals. De inhoud van deze containers zit boordevol spelattributen.

De posters van de Speelfestivals en hun activiteiten zijn hieronder te vinden. Zien we je in de zomer weer terug? Deelname is gratis en vooraf opgeven is niet nodig.

Corpus den Hoorn, de Wijert & Helpman-Oost

De Hoogte & De Indische Buurt

Kreukelhof

Oosterpark

Selwerd & Paddepoel

Vinkhuizen

 

To Top