De Vereniging Speeltuincentrale Groningen maakt zich zorgen over de toekomst van de omheinde speelplaatsen in de stad. “Er moet snel een oplossing komen anders ziet de toekomst er niet rooskleurig uit.”

Onder de Speeltuincentrale vallen zeventien speeltuinen die allemaal eigen bestuurlijke en uitvoerende functies hebben. “En daar ligt het probleem”, zegt Harrie van den Berg van de Centrale. “Deze besturen verouderen en nieuwe aanwas is erg moeilijk te vinden. Bij zeven speeltuinen hebben we functies vacant, en daar moet gewoon echt iets gebeuren.”

“We willen er voor gaan zorgen dat de speeltuin weer het bruisend middelpunt van de wijk wordt”, zegt projectleider Vincent Huiting. “Dat er activiteiten worden georganiseerd zoals een spooktocht of een vossenjacht waardoor kinderen komen, maar ook hun ouders elkaar ontmoeten in de buurt- en speeltuinvereniging.” Een proef met deze opzet heeft zijn vruchten afgeworpen en nu is het taak om deze door te zetten. Maar daar hebben we wel hulp bij nodig van vrijwilligers.”

To Top